För- och nackdelar med datadriven marknadsföring

Om man tänker på vikten av en god datadriven marknadsföring så ser man att det kan finnas nackdelar lika väl som fördelar, beroende på om man får till rätt eller fel marknadsföring. Allt beror på hur man själv tacklar marknadsföringen och om man går rätt väg. Fördelarna kan vara många om man gör rätt för sitt egna företag. Vad som är rätt är det svårt att veta, helst ska man hitta den rätta vägen utan att göra för många fel på vägen dit.

En klar fördel med datadriven marknadsföring är att man idag kan nå ut till hela världen med några få klick, det öppnar för otroligt många chanser att lyckas med sitt företag till exempel.

Det finns många olika sorters datadriven marknadsföring, man kan nå ut till sin kundkrets på många olika sätt oavsett vad man önskar marknadsföra.

Vare sig om man anställer någon som sköter den datadrivna marknadsföringen eller man själv sköter det så finns där många olika lösningar. Man kan också hyra in en konsult för ett eller flera uppdrag vilket gör att det finns oändligt många olika lösningar.

En bra datadriven marknadsföring kan göra att företag växer både mycket och fort, man får fler kunder av god marknadsföring, man får nöjda kunder som då återkommer och man får kunderna att sprida ordet ytterligare som ger ännu fler kunder.

Om man vill ta en kurs i datadriven marknadsföring så finns där flera billiga kurser att hitta på internet, som exempelvis denna kursen som CNN skriver om. Denna grundkurs kostade inte mer än 19 dollar när denna artikel publicerades. Det finns sådana kurser regelbundet att hitta på nätet, bara kolla runt och sök på alla sidor som är relevanta!

En nackdel är att den datadrivna marknadsföringen som har kommit ut är ute för gott, allt sparas på något sätt på internet. Om man skulle göra en mindre bra annons eller om man skriver på sociala medier om något som kanske inte var så bra, då får man tyvärr stå ut med att gjort är gjort.

En sak som är lätt att glömma, men om man gör något negativ så tenderar människor att komma ihåg det länge. Det räcker att man gör en ful hemsida eller kanske skriver något pinsamt så sitter det kvar hos potentiella kunder, och sådana saker gör att man förlorar kunder.

Samma sak är att det är väldigt mycket som är datadriven marknadsföring, sociala medier, reklam på olika plattformar, nyhetsbrev och mycket annat. Det är något som tar tid och är energikrävande. Om man själv inte har kunskap att göra bra reklam för sig så är man nästan tvungen att köpa tjänsten av någon som kan. Fast man kanske har lite kunskap så är ofta tiden inte tillräcklig istället och man behöver köpa tjänsten av någon annan.